MENÜ

Mandala masszázs
- a gyógyító érintés -

Kedves érdeklődő!

 

 

Masszázs menü

 

 

1.tradicionális svédmasszázs 60-90 perc 

A svédmasszázs alapja a gyógymasszázsnak, sportmasszázsnak, és a szegmentmasszázsnak is.

Az emberi test anatómiájára épít. A masszázst természetes növényi olajokkal végzem, mely lehet

illatos és illatmentes is. Vendégem közben masszázságyon fekszik.

Egy teljes testmasszázs 60 percig tart és heti egy-két alkalommal javasolt igénybe venni.

 

Részmasszázsra is van lehetőség:

 • Hátmasszázs: 30 perc

  Vendégem a hasán fekszik. Ez a masszázs különösen alkalmas feszültség oldására. A masszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig történik. Külön figyelmet szentelek a lapocka átdolgozására, melynek környékén általában fájdalmas izomcsomók találhatók.

 • Nyak-vállövi masszázs: 30 perc

Hasonlít a hátmasszázshoz, de nem érinti a hát alsó régióját. Hangsúlyos a vállöv izmainak és a lapocka területének, valamint a nyakizmoknak az átdolgozása. Ülve és fekve is végezhető. Befejezésként a váll passzív kimozgatását alkalmazom.

 • Hasmasszázs: 30 perc

Székrekedés, puffadás, a hasizmok gyengesége és hasizomláz esetén hatásos. Kizárólag gyógymasszőr végezheti.

 • Derék és csípő masszázs: 30 perc

Talán az egyik legkritikusabb testrészünk a derekunk, mely különös figyelmet igényel. A masszázs

során alaposan átdolgozom a keresztcsont és a nagy farizom tájékát.

 

 

2. Holisztikus svédmasszázs: 60-90 perc

 A holisztikus szó egészet, teljeset jelent. Ez a masszázs hat a test-lélek-szellem harmoniájára.

Test: a masszázs fogásai a tradicionális svédmasszázs elemeiből tevődnek össze, kiegészülve körkörös mozdulatokkal, melynek köszönhetően a relaxáció fokozottan érvényesül, oldódik a feszültség és enyhül az izomfájdalom. A masszázs serkenti a vérkeringést, emeli a vér oxigén szintjét, és méregtelenít.

Lélek: a masszázs ideje alatt a test ellazul, az elme lecsillapodik. A tudat alattiból felszínre törhetnek régi elfeledett élmények, melyek lehetnek pozitívak és negatívak is. Ebben a relaxált állapotban képessé válunk feldolgozni élményeinket.

Szellem: A masszázs alatt erőteljessé válik az az érzés, hogy fontos vagyok, értékes vagyok és

képes vagyok problémáimat megoldani.

 

 

 

3.Sómasszázs: 60-90 perc


Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sómasszázsnak nem alaptalan a híre. A természetes sóban (pl. tengeri só) igen magas az ásványi anyag és nyomelem tartalom. A masszázs során a sót természetes növényi olajban oldom fel és így viszem fel a bőrre. Hatása, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket és a mélyebb kötőszöveteket is méregteleníti. A masszázs során a vérkeringés fokozódik, mely elősegíti a bőséges ásványi anyagok felszívódását. Ezáltal erősödik az immunrendszer, a bőr feszessé, rugalmassá válik. Befejezésként egy meleg vizes kendővel törlöm át a testet. Masszázs után 1-2 óráig fürödni, zuhanyozni nem ajánlatos, mert a bőrből kioldódhatnak a felszívódásban lévő értékes anyagok.

 

 

 

4. Relaxációs masszázs, tibeti hangtállal: 60-90 perc


A relaxációs masszázs célja nem az izmok erőteljes átgyúrása, hanem a kellemes ellazulás, a test és az elme lecsillapítása. Fontos az érintés könnyedsége, a finom, harmonikus mozdulatok.

A gyertyák könnyed remegése, a füstölő lágy illata és befejezésként a tibeti hangtál mélyről jövő hangja felejthetetlen élményt nyújt számunkra.

 

 

 

5. Aromaterápiás masszázs: 60-90 perc 

Az illat a léleknek, az illóolaj hatóanyagai a testnek nyújtanak felüdülést. A természetes növényi olajba állapottól függően teszek illóolajokat. Attól függ, hogy frissülni, vagy inkább megpihenni szeretnénk, hogy mit használok. (pl. a levendula nyugtat, míg a citrusfélék élénkítenek.) A masszázs fogásai is könnyedek, vagy inkább tonizálóak szükség esetén.

 

 

 

6. Mézes hátmasszázs: 30 perc


A méz gyógyító erejét használom a szervezet tisztítására méregtelenítésére. A méz vitamin és ásványi agyag tartalma mélyen bejut a bőrbe. A masszázs fogásai paskoló, vákuumhatást keltő mozdulatok,mellyel fokozzuk a vérkeringést. A felmelegedett bőrön keresztül a méreganyagok kiürülnek, melyet a mézzel együtt a kezelés végén egy meleg nedves kendővel letörlök. A bőr regenerálódik, rugalmassá és élettel telté válik. Kezelés után 1-2 óráig nem tanácsos zuhanyozni, vagy fürödni.

 

7.Nyirok drenázs (Lymph drainage)


A masszázs a szervezet szöveteiben felszaporodott felesleges folyadék eltávolítására szolgál. Speciális fogásai révén egyáltalán nem hasonlít az izmokat átdolgozó egyik masszázsfajtához sem. A kezelés során a nyirokrendszert aktivizáljuk, stimuláljuk. Ajánlatos műtétek utáni rehabilitáció kiegészítéséhez, méregtelenítéshez.

 

 

8. Talpmasszázs (reflexzóna)


 

A kezelés alapja, hogy a két összetett talpunkra fel lehet rajzolni a test térképét. Minden szerv egy egy zónához tartozik (szegmentális beidegződés) A zónákat meghatározott fogásokkal és sorrendben masszírozva gyógyító hatást váltunk ki.

 

Csontkovácsolás:

A "csontkovács" szó a manuálterápia népies megnevezése. Nyugaton e foglalkozást kiropraktikának nevezik.

A "manuális" szó a "manus" (tenyér jelentésű) szóból származik. A masszázshoz hasonlóan ez is "kézrátevéses" gyógymód, de a két megközelítés között elvi különbség van. A masszázs az izmokra hat, a csontkovácsság pedig a gerinccel, porckorongokkal és csontokkal való műveleteket jelenti. A masszázs javít a páciensek állapotán, de ritka, hogy valakit kigyógyít egy betegségből. Ugyanakkor egy kiropraktikai kezelés hosszú évekre meg tudja szűntetni a betegség tüneteit. Más szóval a masszázsra a könnyítés, a csontkovácsságra pedig az azonnali gyógyítás lehet a jellemző. A csontkovácsok azok, akiknél a legnagyobb az "egyetlen kezelésre" történő -- nem látszólagos, hanem valódi -- felgyógyulások száma.


 


 

Hírek

 • Hogy jól induljon a napod
  2011-02-08 08:25:30

  Gondolatébresztő idézet: \"Az ezer mérföldes utazás is egyetlen apró lépéssel kezdődik.\" (kínai közmondás)

 • Időpont egyeztetés
  2010-09-12 16:06:00

  Időpontokat Sz-cs-péntekre lehet egyeztetni

  Telefonon, sms-ben, vagy e-mailben.

  06/70-574-3324

  mandalamasszazs@gmail.com


 • Masszázs stúdió új címe:
  2010-09-07 23:42:28

  Kedves vendégeim!

  A Mandala masszázs új címe:

  Budapest 9. ker Mester u. 48-52


Szavazás

Milyennek találod a honlapomat?
tudnék egy-két jó ötletet javasolni
nem rossz
szuper
Asztali nézet